Ceny POHONNÝCH LÁTOK opäť RÁSTLI! PREČO?

Zdieľaj

Ceny pohonných látok v 27. týždni tohto roka zaznamenali nárast, pričom medziročne vzrástli v priemere o päť percent. Medzitýždňovo však došlo k miernemu poklesu ceny 98-oktánového benzínu. O týchto zmenách informoval v piatok Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Cena 98-oktánového benzínu dosiahla 1,825 eura za liter, čo predstavuje zlacnenie o 0,5 centa v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Naopak, 95-oktánový benzín zdražel o 0,2 centa, čím jeho cena stúpla na 1,624 eura za liter. Rovnako aj cena nafty sa zvýšila o 0,3 centa na 1,541 eura za liter.

Prekvapivo dobré výsledky hospodárenia samospráv

 

Štatistický úrad tiež uviedol, že v medziročnom porovnaní bola cena 98-oktánového benzínu vyššia o 3,6 %, cena 95-oktánového benzínu vzrástla o 3,7 %. Nafta medziročne zdražela o 7,9 %. Plyny používané na pohon motorových vozidiel, ako LNG a CNG, sa predávali drahšie o 7 %. Plyn LPG bol lacnejší ako vlani.

Celkovo teda ceny pohonných látok na Slovensku v 27. týždni zaznamenali rôzne výkyvy, pričom trend rastu bol dominantný najmä pri nafte a 95-oktánovom benzíne. Alternatívne pohonné látky, ako bioLNG a vodík, si udržali svoje cenové hladiny, zatiaľ čo ceny elektrickej energie pre elektromobily zostali stabilné.

.

More From Author

+ There are no comments

Add yours